Tuesday, May 06, 2008

Valborgsmässoafton...

...blev i matens tecken. Jag och Monica fick en knäpp idé om att prova oss på en 5 rätters middag med tillhörande vinmeny, vilket vi även gjorde.

Jag hade en vision om att ta bilder på alla rätter för att folk skulle bli avundsjuka, men jag missade två rätter (troligtvis för att jag var hungrig :))

Här kommer iaf lite bilder... Håll till godo!




Förrätt - Dillcreme i botten med Löjrom och Creme Fraische-klickar. Serverades med paltchips och tunnbröd. Hade dock ingen bild på den, så jag försökte mitt bästa att photoshoppa ihop så man ser på ett ungefär hur det såg ut.



Mellanrätt 1 - Stekt hajmal och sparris som serverades med ärtpuré och burre blanc-sås (osäker på stavningen).


Varmrätt - Grillad oxfilé på bädd av ostronskivling, skogschampinioner och portabello. Serverades med rösti och en rödvinssås med murklor. Finns dock ingen bild på den, men det borde inte vara så svårt att föreställa sig :)



Mellanrätt 2 - Ostbricka med 6 olika ostar bl.a. västerbottensost, chevre och brie. De andra tre kommer jag inte ihåg va dom hette, men det var gott iaf :)



Efterrätt - Creme Brule (med tillhörande apostrofer på olika ställen). Då fick jag inviga min gasbrännare, det var skoj att leka pyroman :)

Till detta drack vi 5 olika sorters viner som jag och Monica hade valt ut efter lite undersökning och surfande.

Tro det eller ej, men allting flöt på och ingenting krånglade. Så vi var väldigt nöjda (och väldigt mätta).

4 comments:

Anonymous said...

Fint Photoshop arbete=) Mkt likt orginalet!

Lite pet i texten måste jag ju få påpeka att det faktiskt var 6st goda viner inte 5. (T.o.m 7 ju om man räknar med rödvinet i såsen=))

Bobban said...

Tack tack :)

Ja, ska vi vara petiga på riktigt så var det faktiskt 8 viner. Till fisken så var det vitt vin i burre blanc-såsen.

Unknown said...

Herrejössesmycket vin blev det uppenbarligen... Men gott var det! O maten likaså! Man kan säga att man var mätt o belåten men råge. Det gjorde ni bra!

Anonymous said...

Oj oj oj vilken kväll det måste ha varit. Lät riktigt gott!